Nieuws

26 mrt 2017
Een sfeerbeeld van de opleiding 'verzorging olieslachtoffers' die doorging op zaterdag 25/03/2017 bij ons voor Sea Shepherd Belgium & la Ligue Pour La Protection Des Oiseaux.

5 mrt 2017

Klik snel op de foto.

Hopelijk tot binnenkort,

16 jan 2017

De noordwestenstorm 'Dieter' beukte dit weekend op onze kustlijn. Met zware windstoten en hoge golven werd een groot deel van onze stranden weggeveegd. Maar niet voor iedereen betekende deze storm iets negatief. Voor besmeurde zeevogels is het de kans om gered te worden, aangezien ze op onze kustlijn worden geblazen. Vanaf zaterdagmiddag tot zondagavond kregen we zo een 20-tal besmeurde zeevogels binnen, waaronder 9 Zeekoeten, 7 Alken, 1 Zwarte zee-eend, 1 Aalscholver en 1 Drieteenmeeuw. De meesten zijn besmeurd met een geur- en kleurloze substantie die aan de veren kleeft.

2 jan 2017

We zijn ondertussen van start gegaan in 2017, en onze eerste patienten waren niet min: een Torenvalk en een Ransuil openden de lijsten!

Wil je graag eens zien wat er in 2016 zoal gebeurde op vlak van opgevangen diersoorten, aantallen en meer? Ga dan naar het tabblad Publicaties en klik daar op "Jaaroverzicht 2016" 

 

Veel leesplezier!

17 dec 2016

Het voltallige VOC Oostende team wenst alle medewerkers, vrijwilligers, leden, sponsors & sympathisanten prettige eindejaarsfeesten! 

5 dec 2016

Vandaag is het de Internationale dag van de Vrijwilliger! We willen jullie daarom nog eens extra bedanken voor alle inspanningen die jullie leveren!

11 okt 2016

Groot was onze verbazing toen mensen afgelopen zaterdag een vleermuis binnenbrachten. Ze hadden het dier enkele dagen voordien op een parking in Zeebrugge gevonden. Eerst dachten we aan een Gewone grootoorvleermuis, maar al snel zagen we, met behulp van specialisten, dat een aantal kenmerken niet klopten. Uiteindelijk bleek het om een superzeldzame Vale vleermuis (Myotis myotis) te gaan. Het dier had wat lijmresten op beide vleugels waardoor het niet meer kon vliegen.

14 sep 2016

VOC Oostende vangt jaarlijks bijna 50 vleermuizen op. De meesten zijn Gewone dwergvleermuizen, de algemeenste soort hier. Ook Ruige dwergvleermuizen en Laatvliegers komen af en toe binnen. Sinds vandaag verzorgen we ook een zeldzame Tweekleurige vleermuis (Vespertilio murinus). Het dier werd aan het casino van Oostende gevonden met een gebroken vleugel. We slaagden erin de breuk te spalken, en nu is het 4-6 weken wachten tot de breuk (hopelijk) geneest. 

21 aug 2016

Op onze Opendeurdag kregen we een verrassing van jewelste: een Visarend werd binnengebracht door onze transporteur Cathy. Het betreft een jong dier met breuk dat gevonden werd in Ieper. Jammer genoeg zit de breuk op een moeilijke plek (metacarpus) en is er bovendien een wonde. We beslisten onmiddelijk de breuk te stabiliseren en het dier zo snel mogelijk over te brengen naar het Natuurhulpcentrum, waar dierenarts Stef genoeg ervaring heeft om een juiste beslissing te nemen.

Pagina's

Nieuwsbrieven

Klik op een nieuwsbrief om deze te downloaden.