Nieuws

15 mrt 2016

Via de verschillende artikels gesorteerd per datum kan je de bouwwerken goed volgen. Kom dus geregeld eens kijken hoe ver het al gevorderd is!

Giften zijn nog steeds zeer welkom om de bouwwerken te ondersteunen! (zie tabblad 'Hoe helpen', 'Giften'). 

1 mrt 2016

Van 27 februari tem 6 maart is het de Week van de vrijwilliger. En natuurlijk kunnen ook wij niet nalaten iets extra te doen deze week! Wat dat precies inhoudt, zullen onze vrijwilligers wel merken!

11 feb 2016

We hadden kunnen vermoeden dat het geen rustige winter zou zijn zoals die van 2014-2015. En na een instroom van uitgeputte zeevogels in november 2015, en een piek van zeevogels halverwege januari 2016 (herinner je de Kleine alk, het Vaal stormvogeltje en de vele Alken), krijgen we dezer dagen een instroom van olieslachtoffers. In 2 dagen tijd kregen we 2 Alken, 9 Zeekoeten en 1 Drieteenmeeuw met olie binnen. Daarnaast nog enkele zeevogels met wondes of breuken ook.

2 feb 2016

Het is zover! Het eerste jonge Haasje van 2016 is een feit! En zoals de traditie het wil, is het weeral een diertje dat hier eigenlijk helemaal niet zou moeten zijn. Het werd namelijk door een Huiskat gevangen en bij mensen in de tuin gevonden. Hazen worden bovengronds geboren, en zien er meteen al uit als miniversies van hun ouders. Ze worden achtergelaten in een kuiltje in de weide ('leger'), waar ze door de moeder slechts een paar keer per dag worden gezoogd. Zo beschermt ze het jong tegen predatoren die het jong makkelijk zouden vinden als de moeder in de buurt zou blijven.

16 jan 2016

Op donderdag & vrijdag 14 & 15 januari 2016 werd een zware noordwesterstorm voorspeld aan de kust. En ja hoor, de weerman had gelijk! Met 8-9 beaufort was het vooral in de avond en nacht bijna onmogelijk buiten te komen. We wisten dat zich dat vermoedelijk ging vertalen in enkele slachtoffers, en we hadden geen ongelijk. Zowel op vrijdag en zaterdag kregen we zo een hele resem 'verwaaide' slachtoffers binnen. 

16 jan 2016

UGent investeert in VOC Oostende

De Gentse Universiteit trekt naar de kust voor onderzoek naar meeuwen. De UGent investeert 120 000 euro in het Vogelopvangcentrum van Oostende. Met dat geld komen er nieuwe kooien, waarin de UGent enkele periodes van het jaar onderzoek kan voeren. 

Lees het volledige artikel op de site van het AVS

16 jan 2016

Opleiding methodiek voor gidsen en begeleiders (Oostende)

 

8 jan 2016

Het jaaroverzicht 2015 kan je hier vinden...

30 dec 2015

Het voltallige VOC Oostende team wenst iedereen een gezellig eindejaar en vooral een gezond en diervriendelijk 2016! 

17 dec 2015

In een vorig nieuwsberichtje vertelden we over de zeevogels die we opvingen ten gevolge van enkele noordwestenwinden. Na enkele weken verzorgen zijn we blij te kunnen vertellen dat een aantal van deze opgevangen dieren al terug vrijgelaten kon worden. 

Pagina's

Nieuwsbrieven

Klik op een nieuwsbrief om deze te downloaden.