Nieuws

2 feb 2016

Het is zover! Het eerste jonge Haasje van 2016 is een feit! En zoals de traditie het wil, is het weeral een diertje dat hier eigenlijk helemaal niet zou moeten zijn. Het werd namelijk door een Huiskat gevangen en bij mensen in de tuin gevonden. Hazen worden bovengronds geboren, en zien er meteen al uit als miniversies van hun ouders. Ze worden achtergelaten in een kuiltje in de weide ('leger'), waar ze door de moeder slechts een paar keer per dag worden gezoogd. Zo beschermt ze het jong tegen predatoren die het jong makkelijk zouden vinden als de moeder in de buurt zou blijven.

16 jan 2016

Op donderdag & vrijdag 14 & 15 januari 2016 werd een zware noordwesterstorm voorspeld aan de kust. En ja hoor, de weerman had gelijk! Met 8-9 beaufort was het vooral in de avond en nacht bijna onmogelijk buiten te komen. We wisten dat zich dat vermoedelijk ging vertalen in enkele slachtoffers, en we hadden geen ongelijk. Zowel op vrijdag en zaterdag kregen we zo een hele resem 'verwaaide' slachtoffers binnen. 

16 jan 2016

UGent investeert in VOC Oostende

De Gentse Universiteit trekt naar de kust voor onderzoek naar meeuwen. De UGent investeert 120 000 euro in het Vogelopvangcentrum van Oostende. Met dat geld komen er nieuwe kooien, waarin de UGent enkele periodes van het jaar onderzoek kan voeren. 

Lees het volledige artikel op de site van het AVS

16 jan 2016

Opleiding methodiek voor gidsen en begeleiders (Oostende)

 

8 jan 2016

Het jaaroverzicht 2015 kan je hier vinden...

30 dec 2015

Het voltallige VOC Oostende team wenst iedereen een gezellig eindejaar en vooral een gezond en diervriendelijk 2016! 

17 dec 2015

In een vorig nieuwsberichtje vertelden we over de zeevogels die we opvingen ten gevolge van enkele noordwestenwinden. Na enkele weken verzorgen zijn we blij te kunnen vertellen dat een aantal van deze opgevangen dieren al terug vrijgelaten kon worden. 

21 nov 2015

De eerste noordwesterstorm van het najaar is een feit. Vandaag raasde de wind vanuit het westen en noordwesten, en dat betekent dat veel trekkende zeevogels tot tegen de kust worden gedreven. Sommige vliegen dan zelfs over land en komen allerlei obstakels tegen of raken uitgeput.

19 nov 2015

Soms is er een erg groot verschil tussen de telefonische melding van een dier en wat we uiteindelijk binnenkrijgen in het VOC. Een jonge uil blijkt een Houtduif te zijn; een albatros een Zilvermeeuw. Ook vandaag maakten we een dergelijk grappig verhaal mee. 

12 nov 2015

Half september schreven we ons in voor de ING Solidariteitsprijs! Tussen half oktober en 10 november moesten we zoveel mogelijk stemmen via facebook verzamelen. 

Pagina's

Nieuwsbrieven

Klik op een nieuwsbrief om deze te downloaden.