Vrijwilligers gezocht! | VOC Oostende

WILD DIER IN NOOD

 Breng het bij ons binnen!

9u-21u30

Bel +32 59 80 67 66

WINKEL

9u-12u30 en

13u30-17u30

Word nu lid!

Lid worden


Steun onze dieren!

Online Doneren

Vanaf 40€ fiscaal aftrekbaar.


Overschrijving naar

BE12 9791 6853 6592
BIC: ARSPBE22


Vrijwilligers gezocht!

Ben je een echte dierenvriend(in)? Minstens 16 jaar? Ben je niet bang om de handen uit de mouwen te steken? Kun je je regelmatig vrijmaken? Wil je meedraaien in een enthousiast en vrolijk team? Geef je dan snel op als één van onze vrijwilligers!

Als vrijwilliger kun je op verschillende manieren je steentje bijdragen aan de werking van ons centrum. Wil je graag veel in contact komen met de dieren, kun je meedraaien in ons dierenzorgteam. Ben je handig aangelegd, dan kun je ons klusjesteam komen versterken. Spreek je graag voor groepen, kun je je opgeven als gids. Rij je graag met de auto en vind je het niet erg om soms wat kilometers te doen, kun je de transporteursploeg aanvullen. Telefoneer je graag, dan kun je je opgeven om na de werkuren de telefoonpermanentie te doen. Een kleine toelichting bij de verschillende taken vind je hieronder.

Dierenzorg

Je helpt bij de dagelijkse verzorging van onze patiënten. Verwacht je aan een zeer uitgebreid takenpakket, gaande van het schoonmaken van kooien tot het poetsen van zwembaden, het voederen van nestjongen tot het sonderen van zeevogels. Voor mensen met gezondheidsproblemen kan het werk in het VOC soms te zwaar zijn. Communiceer vooraf goed indien je problemen hebt met bepaalde taken, zodat we jou de juiste taken kunnen geven. Af en toe kun je ook onze dierenarts bijstaan tijdens het toedienen van medicatie. Er wordt een uitgebreide opleiding voorzien, via persoonlijke begeleiding en een aantal aangeboden cursussen. 

Klusjes

Je versterkt het klusjes-team bij hun talloze taken. De lijst gaat van het maken van kooien tot het opzetten van zwembaden, het uitvoeren van herstellingswerken tot helpen bij de bouw van de nieuwe buitenkooien.

Gidsen

Je gidst groepen rond achter de schermen van het VOC. Het gamma aan bezoekers is zeer breed: scholieren, jongeren, volwassenen, senioren, andersvaliden, … In samenspraak met onze verantwoordelijke Marie-Jeanne kies je groepen waar je je het best bij voelt. Gidsbeurten worden in het Nederlands, Frans en Engels gegeven, we zijn dus ook op zoek naar meertalige gidsen!

Er wordt een uitgebreide opleiding voorzien. Eerst draai je een aantal uur mee als dierenverzorger, want als je aan den lijve ondervonden hebt wat het werk inhoudt, is het makkelijker om er uitleg over te geven. Vervolgens volg je enkele gidsbeurten mee met ervaren gidsen, vooraleer je zelf gidsbeurten gaat geven.

Transporteurs

Als vogelopvangcentrum krijgen wij oproepen binnen van de volledige kust (met regio Ieper en Poperinge er ook bij). De opbellers zijn niet altijd zelf in staat het dier in nood naar ons te brengen, zodat wij beroep doen op ons netwerk van transporteurs. Wij geven je het adres en de contactgegevens door van de vinder, waarna je het dier ophaalt en naar ons brengt. Geen zorgen, we verwachten niet dat je in bomen klimt of door de beek waadt om dieren te vangen! Je krijgt een uitgebreide toelichting en een lijst met tips-and-tricks wanneer je begint. Wel opletten, er is GEEN vergoeding (dus ook geen transportkosten) voorzien.


 

Telefonisten

Iedere avond wordt de telefoon van ons centrum doorgeschakeld naar een vrijwilliger, die dan de oproepen ontvangt. Deze vrijwilliger beantwoordt vragen, geeft indien nodig een korte uitleg over wat te doen bij bepaalde situaties (wat doe ik met gevonden nestjongen, hoe vang ik een meeuw die niet meer kan vliegen) en zoekt eventueel transport voor het dier naar het centrum. Klinkt dit wat moeilijk? Geen zorgen, wij voorzien een uitgebreide opleiding!

Sta je te popelen om te beginnen? Heb je vragen bij bepaalde taken? Aarzel niet om contact op te nemen tijdens de openingsuren via voc.oostende@vogelbescherming.be of 059/80.67.66. Je wordt dan, zo snel mogelijk, uitgenodigd voor een rondleiding specifiek voor toekomstige vrijwilligers. Na die rondleiding heb je een beter idee van het werk in het VOC, en kan je afspreken om een eerste keer te komen helpen. Pas na het eerste werkmoment maken we een vrijwilligersfiche op en kom je in ons systeem terecht. Het kan soms even duren voor je uitgenodigd wordt voor de rondleiding. Zeker in de zomer hebben we het soms zodanig druk dat er geen tijd is voor het opleiden van nieuwe mensen. Maar geen nood, zodra het iets kalmer nemen we contact met je op!

WILD DIER IN NOOD

 Breng het bij ons binnen!

9u-21u30

Bel +32 59 80 67 66

WINKEL

9u-12u30 en

13u30-17u30

Word nu lid!

Lid worden


Steun onze dieren!

Online Doneren

Vanaf 40€ fiscaal aftrekbaar.


Overschrijving naar

BE12 9791 6853 6592
BIC: ARSPBE22