Overslaan en naar de inhoud gaan
De afgelopen weken kregen we maar liefst 3 prachtige Kerkuilen (Tyto alba) binnen. De redenen zijn divers. Het eerste dier komt uit de streek van Ieper en zat op de grond in de schuur waar hij normaal broedt. Door een bepaalde stof/substantie zijn de slagpennen van de linkervleugel beschadigd, waardoor hij moeilijk kan vliegen. Slagpennen worden slechts jaarlijks gewisseld, waardoor we daarop niet kunnen wachten. Aangezien slagpennen operatief trekken (ze groeien dan sneller terug) enorm belastend is voor de vogel, opteren we voor een nieuwe methode: pennen inlijmen. Hierbij worden veren van een gestorven Kerkuil gebruikt. Volgende vrijdag komen de mensen van het Natuurhulpcentrum VZW langs om de methode aan te leren.
De tweede kerkuil zat vast in prikkeldraad met zijn rechteroog. Het oog zelf is niet beschadigd, maar de oogleden wel. Hopelijk herstelt het goed.
Vanavond werd nog een derde Kerkuil binnengebracht die uitgeput was. Hopelijk kunnen we hem er met de juiste zorgen én voedsel snel weer bovenop krijgen!
Ook een Ransuil werd binnengebracht, met een gewond oog. Helaas zal dit oog niet meer herstellen, maar hopelijk lukt het hem wel nog om zelf te jagen. Meer nieuws binnenkort!